poniedziałek, 6 kwietnia 2009

Zdrowe jedzonko to podstawa

Ostatnio kupiłam sobie pastę z tuńczyka. Patrzę na składniki i szczęka mi opadła - pełno dziwnych rzeczy - konserwantów i poprawiaczy smaku. Doszłam do wniosku, że nie chcę się już faszerować chemią. Wyszukałam w internecie przepis - również na pastę - z tym, że z fetą w roli głównej. Przynajmniej wiem co jem!!!
Ale powiedzmy sobie szczerze, od czasu do czasu tuńczykową też kupię ;)

Pasta z fety i papryki



1 łyżka oleju arachidowego, 1 papryka - pokrojona w kostkę, 1/2 świeżej czerwonej papryczki chili/pepperoni/czuszki - posiekanej, ostry sos chili, 200 g sera feta, pokruszonego



Olej podgrzać na patelni i wsypać obie papryki, aż zmiękną, i wlać kilka kropel sosu chili. Do malaksera wsypać ser i usmażoną paprykę, miksować na gładką pastę.
Pyszna z chlebkiem pita.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz